Bitcoin gruvarbetare såg 23% av omsättningen i juni

Bitcoin Evolution gruvarbetare drabbades av en minskning av intäkterna med 23% under juni, till följd av lägre nätavgifter och minskad blockstöd efter halveringen i maj.

Ned från 366 miljoner dollar i maj genererade bitcoin gruvarbetare uppskattningsvis 281 miljoner dollar i intäkter i juni, en tremånaders låg låg enligt Coin Metrics- data analyserade av CoinDesk. Uppskattningarna antar att gruvarbetare säljer bitcoins omedelbart.

Gruvdrift är processen för att lägga till bekräftade transaktioner till Bitcoin blockchain

För de resurser som krävs för att bryta kompenserar nätverket gruvarbetare genom subventioner och transaktionsavgifter. Subventioner betalas per block till en nuvarande kurs på 6,25 BTC. Avgifter betalas per transaktion.

Jämfört med maj erbjuder subventioner och avgifter i juni en bättre representation av gruvintäkterna efter halveringen, säger Austin Storms, grundare av gruvmobilinfrastrukturföretaget BearBox. Även med en nedgång på 11% i maj, vägs månadens första 11 dagar i månaden kraftigt från 12,5 BTC per-block subvention som senare sjönk till 6,25 BTC, berättade Storms CoinDesk.

Under halveringen ökade storleken på Bitcoin mempool kraftigt, vilket också fick transaktionsavgifterna att öka. Mempolen fungerar som ett slags depå för verifierade transaktioner som måste ingå i nya block av gruvarbetare.

När mempolen tömdes genom slutet av maj och in i juni återspeglar månatliga intäktsbedömningar av gruvarbetarna den efterföljande minskningen av transaktionsavgifter

Avgifterna genererade endast 12 miljoner dollar i juni, vilket står för 4,3% av de månatliga intäkterna, en minskning från en 12-månaders högsta nivå på 8,3% i maj. Eftersom sub-subventionen förblir konstant fram till 2024 kan tillväxten i gruvintäkter bara komma från två källor: en ökning av nätavgifterna eller bitcoin-priset.