Bitcoin stijgt met voorraden als EU Akkoord €750B in Coronavirus Stimulus

De Bitcoin-prijs steeg op dinsdag, toen de aandelenmarkten het besluit van de EU toejuichten om een baanbrekend fonds voor het herstel van het coronavirus goed te keuren.

De leidende cryptocurrency op basis van marktwaarde sprong van $9.190 naar $9.360 tijdens de 60 minuten tot 08:00 UTC.
Bitcoin wordt verhandeld tegen $9.348 op perstijd – een stijging van ongeveer 2% op de dag, volgens de Bitcoin Up Price Index van de CoinDesk.
De leiders van de Europese Unie hebben het langverwachte postpandemische fiscale stimuleringsplan van €750 miljard tijdens de Aziatische handelsuren uitgevoerd, waardoor de vraag naar aandelen is gestegen en de EUR/USD naar een hoogtepunt van 4,5 maanden van 1,1470 is gestegen.
De extra bullish pressure lijkt voort te komen uit de hoop dat de coronavirusvaccins tegen het einde van het jaar klaar zouden zijn.
Sommige belangrijke Europese aandelenindices stijgen elk met minstens 1,5%, terwijl de DAX-index van Duitsland momenteel op het hoogste niveau staat sinds februari.
De Aziatische aandelen stegen ook met meer dan 2% aan het begin van de dinsdag; de futures die gekoppeld zijn aan de S&P 500, de benchmarkindex van Wall Street, zijn momenteel bijna 0,8% gestegen.

Vooruitblikkend

Bitcoin heeft onlangs een sterke positieve correlatie ontwikkeld met de aandelenmarkten.
Aandelen blijven kwetsbaar voor een mogelijke escalatie van de aanhoudende Sino-VS spanningen.
Wayne Chen, CEO van Interlapse Technologies, zei echter dat beleggers bitcoin nu misschien wel zien als een waarde-/veilig toevluchtsoord, gezien de hoge prijs van goud.
Het edelmetaal is nu slechts 4,6% lager dan de recordhoogte van $1.911 die in september 2011 werd bereikt.

Vanuit een technisch analysestandpunt blijft de onmiddellijke vooringenomenheid van bitcoin neutraal, ondanks de stijging van vandaag.
De cryptografie zit nog steeds gevangen binnen de vernauwende Bollinger-volatiliteitsbanden.
Een Bollinger-uitbraak in beide richtingen zou een afgemeten zet van $400 opleveren om $8.600 of weerstand te ondersteunen bij $9.800, zoals opgemerkt door Adrian Zdunczyk, CEO van de handelsgemeenschap The BIRB Nest in een blogpost.