Decred-perustaja selittää Bitcoin-sonni- ja karjasyklien perustelut

Riippuvatko Bitcoinin markkinakierrot sen rakenteesta voimavarana, ihmisen psykologiasta vai molemmista?

Noin 12 vuotta sitten lanseerauksensa jälkeen Bitcoin (BTC) on nähnyt useita sonni- ja karjasyklejä, joista kukin on suurempi kuin viimeinen. Mikä ajaa näitä syklejä? Peruttu perustaja Jake Yocom-Piatt on väittänyt, että vastaus on ihmisen aivoissa.

„Bitcoinin sonni- ja karjasyklit ovat ihmisen yleisen psykologian, huomiomäärän ja sen deterministisen ja vähenevän liikkeen toimintoja“, Yocom-Piatt kertoi Cointelegraphille.

Vuosien varrella useat osapuolet ovat väittäneet eri tapauksista Bitcoinin syklien suhteen, mukaan lukien PlanB: n osake-virta-malli, joka ennakoi tulevat Bitcoin-hinnat ohjelmoitujen puolittamistapahtumiensa perusteella neljän vuoden välein.

Bitcoin on toisin kuin mikään omaisuus ennen sitä. Sen ohjelmoitu rajallinen tarjonta ja helppo liikkuminen mahdollistavat rajattoman arvon varastoinnin.

Voisi kuitenkin miettiä, sanooko Bitcoinin luonne ohjelmoituna omaisuutena hintakierronsa jossain määrin, varsinkin kun sen kaivospalkkio leikkautuu puoleen neljän vuoden välein, mikä tuo olennaisesti vähemmän Bitcoinia markkinoille joka kerta, kun lohko louhitaan. Sen lopullinen 21 miljoonan tarjonnan yläraja voi myös vaikuttaa yhtälöön.

„Bitcoinin toimitusmäärä pienenee jatkuvasti prosenttiosuutena kokonaisliikenteestä lisäämällä merkittävä tarjonta-isku joka puoliskolla“, Yocom-Piatt selitti.

„Härkäajoja tapahtuu, kun kysyntä alkaa ylittää tarjonnan, mikä nostaa hintaa, mikä saa likinäköisten sijoittajien huomion. Tietyn ajan kuluttua nämä likinäköiset sijoittajat kiinnittävät huomiota härkämarkkinoihin haalistuvat, ja palaamme karhumarkkinoille. Jokaisella härkämarkkinoilla yleinen tietoisuus Bitcoinista kasvaa ja kylvää siemeniä seuraavalle härkäajolle. “

Bitcoin flirttaili äskettäin vuoden 2017 kaikkien aikojen korkeimmillaan, lähes 20 000 dollaria, saamalla kohtuullisen osuutensa valtavirran medianäkyvistä prosessissa.

Tetherin markkina-arvo kasvaa lähes ennätysvauhdilla

USDT: n markkina-arvo paisui miljardilla yhdeksän päivän aikana.

Yhdysvaltain dollariin sidotun stablecoinin, Tetherin (USDT), markkina-arvo on noussut viime viikkoina, mikä voi mahdollisesti auttaa viimeisintä Bitcoin (BTC) -rallia, joka ajoi hinnat lähes kaikkien aikojen korkeimpiin.

Bitfinexille ja Tetherille kaksoisjohdonjohtajana toimiva Paolo Ardoino twiitti torstaina, että USDT: n tarjonta kasvoi miljardilla yhdeksän päivän aikana, mikä merkitsee historiansa toiseksi nopeinta laajentumista. Ennätys saavutettiin 4. syyskuuta 2020, jolloin USDT: n kiertävä tarjonta kasvoi kahdeksan päivän aikana miljardilla.

Lehdistöaikana Tetherillä oli markkina-arvo lähes 19 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa, että liikkeessä on noin 19 miljardia USDT: tä hintaan 1,00 dollaria.

Tetherin markkina-arvo on noussut lähes neljä kertaa vuoden 2020 alusta CoinMarketCap-tietojen mukaan.

Nykyisellä kiertävällä tarjonnalla Tetherillä on neljänneksi suurin markkina-arvo kaikista kryptovaluutoista.

USDT ja muut ns. Stablecoins tarjoavat fiat onramppeja kryptovaluuttamarkkinoille, mikä minimoi hintojen volatiliteetin ja varmistaa helpon lunastettavuuden, kun digitaalisia omaisuuseriä myydään. Vaikka USDT: n oletetaan tukevan todellisia Yhdysvaltain dollarin varantoja, Tether ei ole koskaan tuottanut täydellistä tilintarkastusta.

Vuonna 2019 Bloombergin raportti väitti, että Tetherin USDT ei ollut täysin sidottu dollariin, vaan että kiertävä tarjonta on vain 74% rahana ja lyhytaikaisina arvopapereina.

Tetheriä johtaa myös sama johtoryhmä, joka valvoo Bitfinexiä, joka on yksi maailman suurimmista kryptovaluutanvaihdoista. On väitetty, että Tether ja Bitinex manipuloivat vuoden 2017 härkämarkkinoita, vaikka tällaisen väitteen osoittaminen on vaikeaa hajautettujen kryptovaluuttamarkkinoiden monimutkaisuuden vuoksi.

Oikeusasiantuntijat ilmoittivat Cointelegraphille aiemmin tänä vuonna, että markkinoiden manipuloinnin laajuutta niin uudessa kuin Bitcoin-omaisuudessa on vaikea määrittää.

Sillä välin Tether on edelleen hallitseva stablecoin teollisuudessa, ja sen osuus on yli kolme neljäsosaa stablecoin-markkinoiden yläosasta.